Продукти
Търси по:

Проучване доказва ефикасността и добрия профил на поносимост на Витанго при пациенти със Синдром на Хронична Умора

Резултати от отворено проучване на Rhodiola rosea (WS® 1375) при пациенти със Синдром на Хронична Умора демонстрират много добра ефективност и профил на поносимост

Yevgeniya Lekomtseva1, Irina Zhukova2, Anna Wacker3

1. State Institute of Neurology, Psychiatry and Narcology, National Academy of Medical Sciences of Ukraine, Neuroimmunology and Headache Department, Kharkiv, Ukraine; 2. Neurology Department, Tomsk Medical University, Tomsk, Russia; 3. Dr. Willmar Schwabe GmbH & Co. KG, Karlsruhe, Germany

За да продължите да четете статията е необходимо да декларирате, че сте медицинско лице.

Въведение: Екстрактът от корени и коренища на Родиола розеа или Златен корен (WS® 1375) е растителен лекарствен продукт за временно облекчение на симптоми на стрес като умора и чувство на слабост.

Препоръчителната дневна доза е 400 mg.

Метод: Проучен е сух екстракт на Родиола розеа при 100 лица със Синдром на Хронична Умора (СХУ) в отворено многоцентрово клинично проучване, като пациентите са приемали 2 × 200 mg WS® 1375 за 8 седмици. Резултатите са измерени по скалата и тестовете за умора. Пилотният характер на проучването е определен от широкия спектър на пациентите, страдащи от умора като цяло и от сравнително дългата му продължителност.

Резултати: Още след първата седмица лечение е наблюдавано подобрение на сиптомите. Допълнително симптомите на умора са продължили да намаляват със статистически значимо подобрение на 8-та седмица.

Оценката за безопасност и поносимост на екстракт от Родиола розеа (WS® 1375)  е демонстрирала много добър профил, тъй като повечето от нежеланите реакции са били леки и не са били свързани с медикамента.

Заключение: Резултатите показват,че екстрактът от Родиола розеа 2 × 200 mg може да бъде ефективен за лечение при пациенти страдащи от продължителна или хронична умора с благоприятен профил на безопасност и поносимост.

За повече информация (оригинална статия): 

Скъпи последователи,

Екипът на НатурПродукт България отправя апел към всички Вас:

Нека заедно бъдем отговорни и дисциплинирани, за да излезем от тази ситуация възможно най-скоро!
Нека спазваме няколко основни правила, при посещение в Аптеката, защото в момент, като този Фармацевтите са едни от най-важните хора за цялото общество и имат нужда от нашите разбиране, грижа и подкрепа. Ето какви съвети дават самите те, а ние ги подкрепяме с две ръце.

➡️ Ограничете посещението в аптеката на възрастни хора. По възможност нека младите, пълнолетни членове на семейството, се включат в осигуряването на медикаментите!
➡️ Посещавайте аптеката само в краен случай!
➡️ В аптеката влизайте само ако вътре има по-малко от 2-ма други посетители!
➡️ При влизане в аптеката носете предпазно средство на устата и носа си. Това не е задължително да бъде медицинска маска, може да бъде и просто шал или самоделно направена такава.
➡️ Бъдете търпеливи, всеки ще бъде обслужен.
➡️ След напускане на аптеката не пипайте очите и носа си преди да измиете ръцете си старателно със сапун в продължение на поне 30 сек!
➡️ Проявете разбиране ако фармацевтите са изморени и ви обслужват бавно. Натоварването върху тях огромно.

Нека бъдем задружни и отговорни към себе си и към хората около нас!
Заедно можем повече!
Да пазим Живота!