Продукти
Търси по:

Да се справим с пролетната умора и училищния стрес

Със затопляне на времето и удължаване на деня се появява пролетната умора. Децата стават раздразнителни, чувстват се отпаднали, страдат от безсъние и главоболие, ходят с нежелание на детска градина или училище.

Причина за пролетната умора са дългите зимни месеци, в които слънчевата светлина е силно ограничена, а консумацията на пресни плодове и зеленчуци е недостатъчна. Имунната система на детския организъм е отслабена в резултат на липсата на свеж въздух и движение, неправилно хранене и, не на последно място, в резултат на честите простуди.

За справяне с пролетната умора се препоръчва консумация на свежи плодове, повече течности, разходки на открито и прием на мултивитаминни препарати.

Формулата на Мултивитамол на Д-р Тайс е специално разработена, за да съдейства за укрепване на защитните сили на детския организъм. Мултивитамол активира имунната система, стимулира апетита и повишава жизнената активност на децата през пролетта. Мултивитамол е особено подходящ за възстановяване на организма след честите простуди през зимно-пролетния период.

Мултивитамол 1+ е разработен за деца над 1 година. Техният организъм често е застрашен от анемия и недостиг на витамин В12. Мултивитамол съдържа жизненоважните за тази възраст желязо и витамин В12.

Мултивитамол 6+ е разработен за деца над 6 години. Съдържа незаменимите аминокиселини лизин и лецитин. Лизинът стимулира антивирусния имунитет, съдейства за правилно развитие и оптимизира обмяната на калций във възрастта на ексцесивен растеж. Лецитинът противодейства на стреса. Така специалната формула на Мултивитамол 6+ съдейства за по-лесно справяне с физическата и психическа умора в училище.

Фотограф:
Craig Goodwin

Снимка:
SXC