Продукти
Търси по:

5 причини да включите колаген в грижата за красотата

Поддържането на кожата е важно за всяка жена. Ексфолирате, подхранвате и какво ли още не. Но използвате ли колаген? И не, не говорим за използването на кремове. Знаете ли, че локалното прилагане на колаген не може да проникне в кожата достатъчно, за да окаже някакъв видим ефект? Приемът на колаген под формата на хранителна добавка, от друга страна, действа отвътре навън, за да подсили и укрепи дермалния слой на кожата, което е точно това, от което се нуждаем за блестящ и здрав вид! Ежедневното приемане на колаген поддържа кожата, помага за намаляване на бръчките и изглажда текстурата.

Колагенът е наистина важен компонент за нашите кожа, мускули и тъкани. Това е специален протеин, който съставлява по-голямата част от нашата кожа (70%, ако трябва да бъдем точни) и 90% от нашата органична костна маса и съединителна тъкан. Докато тялото може да произвежда колаген самостоятелно, с напредването на възрастта количеството намалява. Точно тогава започват се прокрадват признаци на стареене – от бръчки през болки в ставите до целулит.

Хранителните добавки с колаген Бестифлекс са верният път, ако искате по-бързи резултати и по-дългосрочни ползи. Консумирайки колаген като част от ежедневната си рутинна грижа за кожата, вие директно подкрепяте дермата, която е средният слой на кожата. Точно това е мястото, където се намират мастните ви жлези, отговорни за поддържането на кожата и косата. Много проучвания доказват, че пероралният прием на колаген се абсорбира незабавно в кръвта, като по този начин бързо се доставя до кожните клетки.

Само един флакон Бестифлекс съдържа 12 000 мг течен колаген, което е без еквивалент на българския пазар, хиалуронова киселина, витамин С и биотин. Колагенът (хидролизиран, говежди) участва в изграждането на хрущялната тъкан. Хиалуронова киселина има овлажняващ ефект върху тъканите и допринася за здравето и гъвкавостта на ставите, сухожилията и кожата. Витамин С пък допринася за образуването на колаген, за избистрянето на тена и изглаждането на структурата на кожата. Биотин допринася за поддържането на нормалното състояние на кожата, лигавиците и косата. Ето и кои са основните ползи от приема само на 1 флакон дневно Бестифлекс.

Изглажда кожата и намалява бръчките
Като цяло колагенът има антиейдж ефекти. Продължителната употреба може да намали дълбочината на бръчките по лицето, изглаждайки кожата като никой скъпоструващ крем.

 

Повишава еластичността на кожата
До 30-годишна възраст кожата съдържа изобилие от колаген и еластин. С напредването на възрастта обаче произвеждате все по-малко от всеки протеин, поради което може да забележите отпусната кожа, особено след раждане или отслабване. Добавянето на Бестифлекс към вашата рутинна грижа за кожата може да допринесе за подобрена еластичност на кожата.

 

Грижи се за хидратацията
Доказано е, че колагенът увеличава хидратацията на кожата. И макар сухата кожа да не изглежда като огромен проблем сама по себе си, ако не се поддържа достатъчно може да доведе до активиране на екзема – напукване, възпаление, зачервяване и сърбеж. Пиенето на много вода и консумацията на Бестифлекс ще помогнат на кожата да запази влагата.

 

Бори се с целулита
Целулитът става по-видим, когато кожата изтънява, разтяга се и в крайна сметка увисва – всичко това е естествена част от стареенето. Тъй като обаче колагенът е в състояние да подобри еластичността и дебелината на кожата, това ще окаже влияние и върху така досадната „портокалова кожа”.

 

Премахва белезите от акне и стрии
Единственото по-лошо от лекуване на акне е справянето с белезите след това. Знаете ли, че те са причинени от увреждане на колагена в кожата ви? Подобряването на съдържанието на колаген в кожата ще помогне и за избледняването на стриите, но и ще предотврати образуването на нови!