Продукти
Търси по:

Съвети за (вътрешен) мир въпреки „стреса“

Главата не си почива и тялото е наелектризирано, това е чувството на вътрешно безпокойство за много хора. Засегнатите почти винаги преживяват това състояние като неприятно състояние, от което често се развива порочен кръг: тези, които страдат от вътрешно безпокойство, рядко намират релаксация и спят по-зле! След това обмисляме какво може да стои зад това. Това може да ни направи още по-нервни, да ни попречи да спим и в крайна сметка да насърчи отново вътрешното безпокойство. Но как да намерите вътрешен мир? Какво ни помага да се отпуснем?

Понякога първата стъпка към възстановяването е осъзнаването и отпускането. Защото, ако постоянно търсиш причината, трудно се отпускаш. Борбата с вътрешното неспокойствие често завършва с напрежение. Лоши мисли, определени ситуации или стрес могат да предизвикат или увеличат вътрешното безпокойство. Ако се борим с него вътрешно обаче, само вниманието към него се повишава. Това ни лишава от сила и вътрешен мир. Осъзнаването, че точно в такива моменти липсва вътрешен мир, може да бъде голяма стъпка към баланса.

съвети за релаксация

Просто да оставите деня да дойде при вас и да нямате уговорени срещи също може да бъде добро разсейване. Много хора забравят да си правят съзнателни почивки от време на време в ежедневието. Подарете си малко глътка въздух всеки ден, за да парализирате момента на стрес.

Но не само почивките имат положителен ефект върху възприемания стрес. Набор от упражнения за релаксация могат да намалят моментите на стрес и да ви накарат да се почувствате по-свободни, по-леки и по-добри. Следните съвети за релаксация трябва да проправят пътя към вътрешния мир.

Съвет №1: Йога

Забързаното ежедневие, напрежението за изпълнение и произтичащият от това стрес карат все повече и повече хора да намерят холистичен баланс. Йога ни позволява да хармонизираме тялото и ума, тъй като упражненията (йога сесиите) обикновено включват и елементи на концентрация и релаксация.

Йога предлага на всеки индивидуално въведение и ритъм на упражнения според нуждата и мярката – независимо от нивото на стрес или физическо състояние. Това е идеалният метод за релаксация за всеки.

Съвет №2: Релаксираща вана

Изключете и се насладете на спокойствието. След напрегнат работен ден, топлата релаксираща вана се счита за малко удоволствие и по този начин допринася за благосъстоянието. Като алтернатива на релаксиращите бани има и парни бани и сауни.

Съвет #3: Прогресивна мускулна релаксация

Въпреки че изисква малко практика, прогресивната мускулна релаксация е едно от най-ефективните упражнения за облекчаване на стреса. Целенасоченото мускулно напрежение и отпускане води до по-голям контрол върху собственото ви тяло. Допълнително предимство на упражненията: независимо от местоположението – дали в самолета, в офиса или у дома.

Съвет №4: Спортувайте редовно на чист въздух

Търсите просто средство против стрес? Изследванията показват, че сърдечната честота, кръвното налягане и мускулното напрежение намаляват в рамките на три минути в зелена среда. Освен това звуците от природата могат да имат положителен ефект върху нашето благосъстояние и настроение.

Няма значение дали е дълга разходка, джогинг или каране на колело. Всички дейности водят до активиране на кръговрата и освобождаване на повишаващи настроението пратеници като серотонин.

Съвет # 5: Дихателни упражнения

„Сега поемете дълбоко въздух!“ Всеки знае това изречение и понякога просто изглежда, че е казано. Но подходът е много по-дълбок. Спокойното и повърхностно дишане помага за облекчаване на тялото. Опитай!

Дихателни упражнения : Седнете изправени, затворете очи, вдишайте дълбоко през носа си за четири секунди, задръжте дъха си за четири секунди, издишайте за четири секунди, задръжте дъха си за още четири секунди. Препоръчват се повторения.

Съвет №6: Запознайте се с приятели

„Приятел, добър приятел, това е най-доброто нещо, което има…“ Особено във времена на страх и тревога, изходът може да направи много, за да ви помогне да се отпуснете. Запознайте се с приятелите си и се осмелете да говорите за чувствата и тревогите си. Чрез обмена вие се освобождавате от тревогите си, чувствате се разбрани и укрепени.

Съвет #7: Слушайте музика

За много хора музиката е най-доброто средство за облекчаване на стреса. Жанрът и вида на музиката не играят решаваща роля и могат да бъдат избрани от всеки. Важно е обаче да слушате съзнателно.

За да ни действа релаксиращо, музиката трябва да отговаря на няколко критерия:

  • Най-добра е инструменталната музика.
  • Във всеки случай трябва да се харесва и да не предизвиква никакви негативни емоции.
  • Темпото трябва да бъде от порядъка на 60 до 80 удара в минута – приблизително колкото е сърдечният ни ритъм.
  • Ритъмът трябва да е постоянен – ​​избягвайте големи промени в темпото.
  • Класическите произведения са много подходящи като релаксираща музика.

Ето няколко музикални съвета, които да ви помогнат да се отпуснете:

 

Колко важен е сънят показва, когато не получавате достатъчно от него. Тези, които спят лошо или твърде малко, страдат от главоболие по-често, не са способни да се концентрират и са по-малко продуктивни. Но не само това: Рискът от различни заболявания като високо кръвно налягане и затлъстяване също се увеличава поради постоянната липса на сън. Спокойният сън, т.е. около 7 до 9 часа на нощ, има огромно влияние върху нашето благосъстояние!

 

 

Проучванията ясно показват, че ние сме много по-балансирани, отпочинали и продуктивни, когато можем да си осигурим това количество сън. 1 Очевидно това не е толкова лесно, защото очевидно почти всеки пети германец спи твърде малко. Стресът, работата на смени или нощната работа ни пречат да спим спокойно. Мелатонинът, от друга страна, е важен, за да можем да заспим. DR.THEISS  Melatonin Sleep Spray Plus  помага с мелатонина да съкрати времето, необходимо за заспиване.*