Продукти
Търси по:

СУХА КОЖА и НЕВРОДЕРМИТ – маслото от вечерна иглика (Oenothera Biennis Oil) гарантирано помага

Какво прави маслото от вечерна иглика за нашата кожа?

  • има противовъзпалителни свойства
  • предотвратява повишена загуба на влага
  • регенерира кожната бариера
  • има лечебен/терапевтичен ефект
  • грижи се за грубата и лющеща се кожа
  • облекчава сърбежа и атопичната екзема
  • при алергични кожни реакции и проблемна кожа


Вечерна
иглика – обяснено накратко

Вечерна роза или иглика (Oenothera biennis) е добре познато със своите медицински и лечебни качества растение, пренесено от Северна Америка до Европа преди няколко стотин години. Известно е и под наименованието „нощна свещ” тъй като цветовете му се разтварят само през нощта, а за да видими за насекомите светят с бледа флуоресцентна светлина.

Коя част на растението се използва?

Активните съставки се намират в семената на вечерната иглика. Семената му съдържат много масла, които принадлежат към групата на полиненаситените омега-6 мастни киселини – Омега-6 мастни киселини, Линолова киселина, Омега-9 олеинова киселина наред с други вещества.

Помага ли маслото от вечерна иглика при невродермит?

Маслото от вечерна роза съдържа Омега-6 мастни киселини, които под формата на козметични продукти успокояват проблемната кожа.


С какво
точно помага маслото от вечерна иглика?

Организмът ни не може сам да произвежда Омега-6 мастни киселини.  Налага се те да се приемат  отвън, с храна, добавки, продукти. Веднъж натрупани в организма, заедно с други полезни и важни елементи, те спомагат за укрепване на бариерната функция на кожата и намаляват загубата на влага.

Екзема

Някои от хората с оплаквания от невродермит имат недостиг на ензимът, който преобразува Омега-6 мастните киселини в тялото. Този дефицит може, наред с други фактори, да причини симптомите на атопичен дерматит, или невродермитът – суха, и свръх суха, сърбяща и лющеща се кожа. Специалисти твърдят, че маслото от вечерна иглика облекчава тези симптоми и предпазва кожата.

Въпреки, че засегнатите многократно съобщават за положителни резултати при използване на маслото, научните изследвания не могат да обещаят панацея, следователно задължително и винаги се консултирайте със специалист. Само употребата на специална козметика не може да помогне, но може да даде облекчение. Лечението изисква комплексна грижа, диета и отстраняване на дразнителите.

Лекарите предписват прилагането на продукти с масло от вечерна иглика в допълнение към стандартната терапия. Тъй като високото съдържание на мазнини може да успокои чувствителната суха кожа и я профитира от овлажняващото и регенериращо действие на маслото. Положителните ефекти често стават очевидни едва когато маслото от семена на вечерна иглика се използва в продължение на няколко седмици.

Дори и да не се оплаквате от проблемна кожа и остра форма на сухота, то грижата за сухата кожа е изключително важна.

Маслото от вечерна изглика успокоява кожата и я прави забележимо по-гладка, мека и подхранена. Тъй като всички типове кожа се възползват значително от нейните свойства, тази ценна съставка се използва в цяла гама от продукти за щадяща грижа за кожата на бебета, деца и възрастни.

 

Независимо дали имате люспеста, суха, раздразнена или проблемна кожа – доставката на основни Омега-6 мастни киселини (линолова киселина и гама-линоленова киселина), които се намират в изключително високи пропорции в маслото от вечерна иглика, както и витамини и минерали, определено са благодат. Успокояващият ефект върху кожата се основава по-специално на регулаторния ефект на гама-линоленова киселина.

Тези свойства и богатото хранително съдържание предлагат добри предпоставки за превръщането на това масло в един от основните градивни елементи в серията натурална грижа за суха кожа на Dr.Theiss – Sensibel Нахткерцен. Въз основа на успокояващия и грижовен ефект на вечерна роза, растителни съставки и урея, Sensibel Нахткерцен може да се похвали с работеща формула в системната грижа за кожата с клинично доказани резултати.

 

 

Автори:
Д-р Мартина Мелцер, Д-р Мартин Оллванг