Продукти
Търси по:

Проф. Д-р Тайс отново в България

Професор д-р Петер Тайс, дъщеря му д-р Сара Тайс и д-р Ван Донг мениджър за Азия пристигнаха в България за поредица от семинари посветени на най-новата серия на лаборатории Dr. Theiss Naturwaren – сиропи при кашлица и болки в гърлото – Herbal sept.

Натурпродукт, официален дистрибутор на Naturwaren GmbH наскоро чества 26 години от основаването си и партньорството си с немския бранд. В годините до сега, Д-р Тайс е чест гост в страната ни и споделя, че се радва покрай професионалните ангажименти да се връща отново и отново в България, която е станала близка на сърцето му, това е и една от причините тазгодишната визита да бъде споделена с близки спътници:„България е прекрасна страна, която заслужава да бъде посетена, пожелавам здраве на всички!“ според именития учен. Семинарите в София, Варна и Бургас пред специалисти фармацевти предизвикаха голям интерес.

Гости лектори на събитието в София бе проф. д-р Момеков, преподавател по фармакология и фармакотерапия, както и специализираните дисциплини „Проблемни случаи във фармакотерапията“, „Клетъчна и молекулярна фармакология“ и „Химиотерапия“, и в Бургас и Варна – д-р Мартина Гълъбова, специалист Клинична алергология, Педиатрия, Детска пневмология и фтизиатрия, с над 20 публикации и над 15 участия в научни конгреси. Основни научни разработки в областта на белодробните и алергични заболявания в детската възраст.

Те споделиха своя практически опит от прилагане на билкови лекарствени средства, както и в частност различни сиропи за кашлица. Интересна и детайлна информация, която обогати допълнително семинара и предостави полезни факти за гостите.

От своя страна, Проф. Д-р Тайс e ĸaтeгopичeн, чe билĸитe и чaйoвeтe са най-подходящи пpи oпpeдeлeни зaбoлявaния. Като изявен учен, застъпник на фитолечението той е убеден, че препаратите, извлечени от билĸи имат минимални cтpaнични eфeĸти. „Πpи xpeмa, пpи ĸaшлицa щe дaм билĸoв пpeпapaт, нaпpимep cиpoп зa ĸaшлицa c бpъшлян. Koгaтo eднo дeтe e бoлнo c пpocтyдa пo ниĸaĸъв нaчин нe бивa дa мy ce дaвa aнтибиoтиĸ, нo, ĸoгaтo имa възпaлeниe нa бeлитe дpoбoвe, нaпpимep, тoгaвa e зaдължитeлнo. Toвa e eднo мнoгo яcнo paзгpaничeниe“, oбяcни cпeциaлиcтът. И до днес поддържа тезата, че над 70% oт вcичĸи лeĸapcтвa по cвeтa имaт pacтитeлeн пpoизxoд, вĸлючитeлнo и мнoгo cилни пpeпapaти зa cъpцe, естествено в мнoгo виcoĸa ĸoнцeнтpaция.

Д-р Сара Тайс разказа за практиката си по Китайска медицина, интереса си към Азиатската култура и фитолечението, а д-р Ван Донг сподели успешни практики от работата на Dr.Theiss Naturwaren в Азия, за възприемането на Европейски терапевтичен подход от Азиатската медицина, традиционно базирана на натурални съставки.
„Изключително любопитни и полезни за нас детайли, беше много интересно да научим повече, както за китайската медицина, така и за азиатския пазар, толкова дигитален и различен от нашия… а може би това е и бъдещето, което ни очаква и е добре да знаем повече за него предварително…“ – споделиха гости, след края на семинара.

След успеха на растителната формула на любимите на децата Herbal sept Близалки при кашлица и болно гърло, както и добре познатите пастили, то логично разширение на серията бе и добавянето на звездите на семинара – сиропи Herbal sept.

Хербалсепт ДУО сироп при кашлица и болки в гърлото

Две оплаквания – едно решение. За деца и възрастни.

Със своите натурални съставки като слез, хибискус и мед успокоява дразнещата кашлица и оплакванията в гърлото. Сиропът се разстила като филм върху раздразнената лигавица на горните дихателни пътища. Със забележимо благотворно действие и свеж вкус.

 

 

Хербалсепт Лека нощ сироп за кашлица с растителни съставки като исландски лишей е идеален за употреба при раздразнена лигавица в устата и гърлото. Облекчава сухата дразнеща кашлицата.
Отново подходящ за възрасти и деца, е добър избор при тормозеща кашлица, която пречи на заспиването.

Повече за двата продукта можете да научите: тук

Herbal sept се предлага в аптеките в страната, без рецепта.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ