Продукти
Търси по:

Още факти за вирусните инфекции и упоритата кашлица

В студения сезон все по-дълго време прекарваме затворени в училищните стаи, детските градини или офисите.

В тези преотоплени, рядко проветрявани помещения лигавиците на дихателните пътища се изсушават и стават податливи на вирусните атаки. Студените и влажни ръце и крака отслабват локалния имунитет, а стресът в офиса, училище или в семейството допринася за рухване на общите защитни сили на организма. Така разпространените навсякъде около нас вируси, особено агресивни в това време на годината, са изключително улеснени.

Практически почти всички респираторни инфекции започват от носоглътката, където вирусите се загнездват в епителните клетки, размножават се и разрушавайки клетките се разпространяват в по-долните отдели на дихателната система или в целия организъм. Това е съпроводено с баналните, но неприятни симптоми на простудата: болки в гърлото, течащ нос и кашлица. Унищожените клетки на дихателната лигавица се възстановяват за около месец. През този възстановителен период основен симптом е дразнещата упорита кашлица, усилваща се през втората половина на денонощието. Тя е особено мъчителна за децата – те просто не спират да кашлят със седмици!

Очевидно нищо не може да ускори процесът на възстановяване на излющения дихателен епител. През този период наред с мултивитаминните препарати се препоръчват и сиропи за кашлица. Те втечняват секрета и действат антисептично като така възпрепятстват изсушаването на увредената лигавица и развитието на вторична бактериална инфекция. Освен тези ефекти, в новия сироп Мукоплант „Лека Нощ” са комбинирани наред с екстракта от теснолист жиловлек и чисти растителни екстракти с успокояващо действие. Уникалната комбинация от жиловлек със секретолитично и антибактериално действие, съчетан с успокояващото действие на подбраните мащерка, маточина и лайка спомага за облекчаване на упоритата дразнеща кашлица и съдейства за спокоен сън. Подходящ за деца над 1 година, Мукоплант „Лек Нощ” се приема на 2 часа 2-3 пъти следобед, дори след вечерното миене на зъбите, тъй като не съдържа захар.