Продукти
Търси по:

Ето как да се върнем на работа по-рано след прекарана вирусна инфекция

Проучвания в Съединените щати показват, че годишно се регистрират 500 милиона епизода на негрипни респираторни заболявания, които водят до 200 милиона болнични дни.

Обичайно всяка неусложнена простуда отзвучава за 5 до 7 дни. Възможността за скъсяване на периода на боледуване е особено актуална тема днес. Съществуват клинични проучвания с възрастни и деца над 1 година, които демонстрират, че приемът на специалния екстракт от Пеларгониум (Умкалор®) при първи симптоми на дихателна инфекция значително подобрява оплакванията. По време на лечението с Умкалор® се наблюдава особено силен ефект върху кашлицата и ранен ефект върху неразположението. Пациентите остават на легло за по-кратък период от време и се връщат на работа или училище 2 дни по-рано.

Още от древността екстрактът от Пеларгониум е прилаган в Южна Африка при инфекции на дихателната система и кожата. Името „умкалоабо“ означава ‘тежка кашлица’ на местен диалект. Откритият от английския полковник Стивънс в края на XIX век лек се радва на голяма популярност в Европа до началото на XX век, когато швейцарският лекар Адриен Зехеайе успява да излекува с т.нар. Stevens’ cure над 800 болни от туберкулоза. С бума на синтетичните медикаменти и антибиотиците в средата на XX век растителният екстракт е забравен и едва към края на 70-те години той бива преоткрит от немската компания Dr. Willmar Schwabe.

Съвременният лекарствен продукт се превръща в най-продаваното противопростудно лекарство в Германия за последните 6 години и е регистриран в над 40 страни. При остри респираторни инфекции механизмизмът на действие на Умкалор® е троен:

Антивирусен: В случай на инфекция Умкалор® стимулира имунната система (особено т.нар. клетки-убийци) и активира антивирусните защитни механизми на организма. Умкалор стимулира и ендогенната синтеза на интерферон.

Антибактериален: Директното антибактериално действие срещу различни бактерии е умерено и не е в състояние да обясни забележителния клиничен ефект на разстителния екстракт. Той се обяснява с индиректното антибактериално действие на Умкалор®: екстрактът покрива лигавицата на дихателните пътища със защитен филм и я предпазва както от прикрепянето на вируси и бактерии, така и от нахлуването им в по-дълбоките тъканни слоеве. Така Умкалор® предотвратява разспространението на инфекцията.

Муколитичен: Умкалор® подпомага отхрачването и намалява риска от развитие на бактериална суперинфекция и други постинфекциозни усложнения.

За разлика от симптоматичните средства за лечение на респираторни инфекции, Умкалор® не само облекчава симптомите, но атакува и самия причинител, като скъсява продължителността на заболяването с 2 до 3 дни. Освен това пациентите приемат по-малки дози Парацетамол за по-кратък период. Умкалор® е безопасен продукт и един от малкото медикаменти, за които са налице многобройни данни от клинични проучвания върху деца над 1 година.

Начин на приложение и дозировка:

  • Възрастни и деца над 12 години – 30 капки 3 пъти дневно
  • Деца от 6 до 12 години – 20 капки 3 пъти дневно
  • Деца от 1 до 5 години – 10 капки 3 пъти дневно