Продукти
Търси по:

Тревожност и безпокойство по време на пандемията и след Covid-19

Страхът, тревожността и безпокойството са нормална, дори полезна част от нашия живот. Всички тези състояния включват поредица от реакции, които се случват автоматично в телата ни, като повишен пулс, учестено дишане, изпотяване, отклоняване на кръвта от храносмилателната система, което води до усещане за „пеперуди“. Те могат да изглеждат доста плашещи, но всички изпълняват функция и осигуряват това, което може да бъде животоспасяващо предимство в определени ситуации.

Разбира се, когато тези усещания станат константа в живота, това вече е проблем, изискващ по-специално внимание. Пандемията от Ковид-19 задържа живота за мнозина, предизвика икономически сътресения и толкова много загуби. И тъй като хората сме същества на навика, свикваме нещата да се случват по определен начин и всеки път, когато има промяна, се появява безпокойство или колебливост. Това е напълно нормално.

Ново проучване от Оксфорд установи, че най-честите проблеми, свързани с психичното здраве по време и след Covid-19, са тревожните разстройства, разстройствата на настроението (като депресия) и безсънието. Много често те биват подценявани, но подобни неврологични състояния могат до доведат до мозъчен кръвоизлив, исхемичен инсулт и деменция.

За щастие, етеричните масла могат да окажат положително въздействие върху вашето здраве и благосъстояние, стига да ги използвате по безопасен начин. Те са основно растителни екстракти, които се получават чрез приготвяне на пара или натиск на различни части на растението (цветя, кора, листа или плодове) за улавяне на съединенията.

От край време хората намират аромата на лавандулата за релаксиращ. Етеричното масло от теснолисна лавандула се използва за облекчаване на стреса, безпокойството, умората, затрудненото концентриране, раздразнителността, мускулното напрежение и нарушенията на съня.

Доказано е, че лавандулото масло влияе на парасимпатиковата нервна система, когато се приема перорално. Обичайната доза от 80 mg ще ви помогне да контролирате телесните процеси, свързани с тревожност, като сърдечна честота, дихателен ритъм и секреция на хормони. Лавандулата може да помогне за регулиране на тези телесни процеси, като възстанови неутралното състояние. Това включва намаляване на сърдечната честота, нивата на адреналин и забавяне на дишането.

Красивото лилаво растение съдържа масло, което има релаксиращ, но не седативен ефект и отпуска определени мускули. Освен това, при перорална употреба може да се похвали с антибактериални и противогъбични ефекти.

* Растителен лекарствен продукт съдържащ 80 мг. етерично масло от теснолистна лавандула. Без рецепта! ИАЛ№: 6570/17-02-20