Продукти
Търси по:

Студено ли Ви е? Може би имате анемия

Когато изпитваме студ и умора, понякога причината може да се крие в нещо повече от просто зимните температури. Железният дефицит и анемията, свързана с него, могат да бъдат основен фактор за постоянното ни чувство на студ и липса на енергия, особено през студените месеци.

В нашето тяло, желязото играе ключова роля в функционирането на хемоглобина и червените кръвни клетки, които са отговорни за транспортирането на кислород, хранителни вещества и топлина. Според Световната здравна организация, значителен брой хора по света страдат от анемия, причинена от желязодефицит.

Терморегулацията на тялото ни, която поддържа стабилна температура, е сложен процес, зависещ от хипоталамуса, щитовидната жлеза, кръвообращението и телесните мазнини. Недостигът на желязо може да наруши този баланс, като затрудни тялото в неговите функции и предизвика чувство на студ и умора.

PrimLife® FERRO Energy 250 ml

„Непоносимостта към студ“ е състояние, при което сме изключително чувствителни към ниски температури. Това може да бъде резултат от ниски нива на желязо, което влияе на процесите на оросяване и терморегулация.

Фактори като ниско тегло, бременност, неправилно хранене и различни заболявания могат да допринесат за ниските нива на желязо в организма. Важно е да включим в диетата си храни, богати на желязо, като месо, риба, фасул и зърнени продукти, подпомагани от витамин С, който улеснява усвояването на желязо.

Ако търсите удобен начин да подобрите нивата на желязо в организма си, ФероЕнерджи на PrimLife може да бъде подходящият избор. Тази добавка, съчетаваща желязо с витамини C, B1, B6 и B12, подпомага бързото справяне с железния дефицит, предоставяйки подкрепа за терморегулация, енергия и общо здраве.

Не позволявайте на студа да ви подава сигнали за недостиг на желязо в организма ви. Открийте ФероЕнерджи в аптеките или поръчайте онлайн от primlife.bg и се насладете на по-топлите и енергични дни през зимата.

 

Източници:

 

 

Оригинален текст:

Как анемията “прави” зимата още по-студена