Продукти
Търси по:

Сезонният косопад: Защо, кога и как да се справим

Сезонният косопад е точно това, което звучи – падане на косата, което се случва по-обилно през определени месеци на годината. Ако обикновено човек губи между 100 и 120 косъма дневно, по време на сезонния косопад скоростта и количеството на падане са доста по-мащабни. Може да се достигне дори до 1000 загубени косъма на ден.

Сблъсквайки се с този проблем, е важно да знаем, че жизненият цикъл на косата е разделен на три фази: анаген, катаген и телоген.

Ето какво се случва на всеки етап:

Анагенна фаза: Косата ви расте около половин см на месец (по-бързо през лятото), отколкото през останалите сезони. Фазата на растеж (анагенната фаза) продължава средно от две до шест години.

Катагенна фаза: След анагенната фаза косата ви навлиза в катагенна фаза, която продължава между 1 и 3 седмици, но приблизително 10-14 дни. По време на тази фаза кератиноцитите на космената луковица дегенерират и косъмът престава да расте.

Телогенна фаза: Това е фаза на покой, когато косъмът ви се освобождава и пада. След това фоликулът остава неактивен в продължение на три месеца и целият процес се повтаря. Всеки космен фоликул е независим и преминава през цикъла на растеж по различно време.

Как да се справите със сезонния косопад?

1.Подстригвайте се редовно
Подстригването на всеки четири до осем седмици е важно, за да поддържате здравето на косъма.

  1. Къпете се с хладка вода
    Въпреки че горещият душ може да е точно това, което търсите, когато температурите вече са едноцифрени, топлата вода отнема влага от косата ви, правейки я чуплива и по-податлива на накъсване.

 

Заложете на ефективна грижа против косопад

Parusan стимулиращ шампоан е концентрат от вещества, които подхранват корените на косата. Намалява косопада и ускорява растежа на косъма. След обстойни клинични изследвания беше доказано, че само след тримесечна употреба, благодарение на удивителния комплекс от активни съставки (L-аргинин, биотин, витамин Е), са налице значително повече фоликули в активната (анагенна) фаза на растеж.

 

Пяната от серията пък работи в дълбочината на дермата, като отстранява излишния себум и спомага дълбоката пенетрация на съставките – Кофеин, Декспантенол, Биотин, пантенол и други. Тя прониква в космените фоликули и стимулира микросредата, активирайки косата от корените.

Не на последно място всички знаем, че красотата не идва само отвън. Таблетките Parusan оказват благотворен ефект върху регенерацията на косата и укрепването на ноктите и за поддържането на красив външен вид. Съдържат комплекс от витамини, минерали, биотин, метионин и растителни екстракти с благотворно действие върху красивия външен вид на косата, кожата и ноктите.

Открийте Parusan в аптеките с до 25% намаление през октомври.