Продукти
Търси по:

Лечебните свойства на корена от пеларгониум

С наближаващия сезон на вирусите и бактериалните инфекции ви срещаме с натурално средство за облекчаване на респираторни и УНГ инфекции.

Векове наред хората са се обръщали към природата в търсене на медицинска помощ. Растенията имат безброй положителни ефекти за нас, хората – не само пречистват въздуха, успокояват ни с красивите си цветове, грижат се за прехраната ни, но и могат да се използват за подобряване на здравето и качеството ни на живот.

Едно по-специално растение, широко използвано от билколечителите в Африка от векове, е пеларгониумът. Кралицата на первазите и балконите, африканският здравец, близък роднина на мушкатото, освен с красивите си разнообразни цветове, има много приложения в традиционната медицина.

Популярност в Европа добива едва в края на XIX век, когато продукт с пеларгониум се използва в Англия като лек за туберкулоза.

 

От древността коренът от пеларгониум е известен с имуностимулиращите си, антивирусни и антибактериалните свойства. Многобройните му ефекти включват облекчаване на симптомите на респираторни инфекции, като пневмония, бронхит, остър тонзилофарингит при деца, синузит, кашлица, фарингит, възпалено гърло и настинка.

Ако често вие или семейството ви страдате от обичайните вирусни и бактериални инфекции през есента и зимата и се интересувате от натурални опции за подсилване на имунитета, ще ви бъде полезно да научите повече за многобройните лечебни свойства на пеларгониума.

 

Натурална подкрепа срещу вирусни и антибактериални инфекции

 

Течният екстракт от корени на Пеларгониум (Pelarganii sidoidi radix) (Eps® 7630, DER нативен 1:8-10) EPs® 7630 има ефект срещу микроорганизмите, които се задържат в белите дробове и горните дихателни пътища. 

Доказано облекчава дишането при бронхит, настинка, грип, респираторни инфекции и дори синузит. Подпомага отделянето на бронхиалния секрет и е с добра поносимост.

Нещо повече, това многогодишно растение може да предотврати вторични инфекции, като хроничен бронхит.

 

Има свойства на натурален антибиотик за някои от тези заболявания.

 

Коренът от пеларгониум има позитивен ефект и в случаи на изтощение и стрес, тъй като има свойства да подсилва имунната система, която напрегнатият живот отслабва.

 

Как да приемаме пеларгониум?

 

Клинично е доказано е, че някои препарати, съдържащи стандартизиран екстракт от корени на пеларгониум (Pelargonii sidoidi radix) имат умерени директни антивирусни и антибактериални свойства. Намаляват продължителността и тежестта на раздразненията в носа, гърлото и гърдите, кашлици, дрезгавост и сухота в гърлото. Най-добър ефект има при прием от първите признаци на респираторно дразнене. 

Лекарствените растителни продукти с втечнен екстракт от корени на пеларгониум често се препоръчват през зимата, когато имунната система отслабва и много хора страдат от болки в гърлото, инфекции на дихателните пътища и УНГ. Някои лекарствени продукти скъсяват продължителността на заболяването и редуцират тежестта на симптомите на горните дихателни пътища. Покривайки лигавицата със защитен филм, предпазват от прикрепянето на вируси. Потискат размножаването на бактериите в лигавицата и предотвратяват развитието на тежка бактериална инфекция. 

И едно много важно качество – спомагат за намаляване приема на антибиотици. 

 

Не променяйте сами лечението, назначено от вашия лекар. Ако имате респираторни нарушения, консултирайте се със специалист.