Продукти
Търси по:

Как да отслабнем по-бързо и да задържим резултата?

Научете как да подпомогнете организма си в битката с килограмите с две от най-мощните билки

 

Броене на калории, Аткинс, Зоната, чисто хранене, интуитивно, Палео, Кето… Много от нас борят излишните килограми с различни режими и диети… Често обаче те дават твърде малки и непостоянни резултати.

 

Знаете ли, че природата е създала естествен “лек” срещу йо-йо ефекта?

Научете защо и как две от най-популярните подправки – куркумата и черният пипер, могат да ви помогнат да влезете в мечтаната форма и този път да задържите резултите.

Куркумата ускорява отслабването

От близо 4000 години куркумата е позната със своите лечебни свойства. От векове се използва в традиционната медицина Арюведа като лекарство на растителна основа, за лечение на различни заболявания и неразположения, подсилване на имунната система и в борбата с патогени, като бактерии и вируси. 

Куркумата се използва и в козметиката, за боядисване на коприна и вълна и за добавяне на цвят и вкус към храната.

 

Въпреки че е изучавана и използвана от години, днес тя привлича все повече вниманието на научната общност, като мощна билка с редица здравословни ползи. 

Все повече доказателства сочат, че подправката има противовъзпалителни, антиоксидантни, имуностимулиращи и невропротективни действия и дори позитивен ефект върху когнитивната функция и паметта. Това се дължи на куркумина – основното активно съединение в куркумата.

 

А когато говорим за отслабване, жълтата подправка има наистина изключителен ефект.

Куркуминът в куркумата помага за потискане на растежа на мастната тъкан, сочи проучване, проведено от университета Tufts.

Проучване от 2019 г., установява, че приемът на куркумин води до „значително намаляване на индекса на телесна маса (BMI), на теглото, на обиколката на талията и лептина (хормон, който играе роля при затлъстяването).

 

В друго проучване, изследователите откриват, че куркуминът увеличава загубата на тегло от 1,88 на 4,91%, подобрява намаляването на телесните мазнини от 0,70 до 8,43 % и този на BMI от 2,10 до 6,43%

Доста впечатляващи проценти, нали? Но има ли уловка?

 

Черният пипер усилва ефекта на куркумата 20 пъти

 

Полезните свойства на куркумина не се активират, ако се приема самостоятелно, заради лошата абсорбция от организма и бързото ѝ метаболизиране… освен ако към нея не се добавят други съставки. 

Една от най-ефективните от тях е черният пипер, който активира куркумина в организма с 2000%. 

Най-ефективните добавки с куркумин съдържат пиперин – под формата на патентования БиоПерин® – стандартизиран екстракт от био зърна на черен пипер. Пиперинът подобрява максимално усвояването на куркумин в кръвния поток. Точно затова двете подправки се срещат в оптимални дози в Турмирин.

 

Проучванията показват, че пиперинът сам по себе си притежава понижаващ липидите и намаляващ мазнините ефект и намалява адипогенезата – образуването на мастни клетки.

 

Черният пипер има редица ползи за здравето – съдържа витамини А, К, С и минерали като калций, калий и натрий. Черният пипер е богат на здравословни мазнини и диетични фибри, които спомагат за намаляване на теглото. Пикантната храна е известна с ролята си в загубата на тегло. Ускорява естествено метаболизма, което води до изгаряне на мазнини. 

Патентованият БиоПерин® може да помогне за по-добро метаболизиране на храната, поради термогенния си ефект – увеличава скоростта, с която тялото изгаря калории. Термогенният ефект играе роля в борбата с мазнините и загубата на тегло. 

Изводът

Куркумата и черният пипер имат редица ползи за здравето, имунната система и метаболизма, поради съединенията куркумин и пиперин, които съдържат.

 

Пиперинът подобрява усвояването на куркумина в тялото с до 2000% и комбинирането на подправките увеличава мощния им ефект за отслабването.

 

Куркумата и черният пипер подобряват храносмилането и допринасят за загубата на тегло, особено под формата на добавки, като Турмирин БиоСлим

 

Приемът на от 2 до 4 капсули Турмирин на ден не само подпомага храносмилането и метаболизма, а и стимулира отделянето на храносмилателни сокове, допринася за здравето и нормалната функция на червата, жлъчката и черния дроб. 

 

В стремежа си да постигнем мечтаната фигура, защо да не се възползваме от малко естествена помощ от природата?