Продукти
Търси по:

Защо да използваш специален продукт за интимна хигиена?

Жените често говорят за най-новите и ефективни козметични продукти за лице, тяло и коса, но рядко обсъждат открито своята интимна хигиена. 

Научи защо е добре да ползваш редовно специален продукт за грижа за деликатната област.

Изключително важно за всяка жена е да поддържа оптимална лична и интимна хигиена, не само за да бъде чиста и свежа, а и за да предотврати риска от инфекции, неприятна миризма, дразнене, сърбеж и други нежелани реакции.

 

Традиционно за почистване на интимната зона много жени използват вода и сапун. Сапунът обаче не е най-доброто средство, тъй като нарушава естествената вагинална флора, което от своя страна ще позволи на вредните бактерии да се развият бързо

Сапунът е формулиран така, че да поддържа естественото pH на кожата. Нивото на pH на кожата обаче е 5,5, докато вагиналното pH е между 3,8 и 4,5, така че сапунът ще промени естествената киселинност на интимната област.

Научи повече за продуктите за интимна хигиена, както и как да избереш и използваш правилно най-подходящия за теб.

 

Какво е продукт за интимна хигиена?

Продуктите за интимна хигиена са почистващо средство, формулирано специално за нуждите на деликатната интимна област на жената. 

Можеш да ги закупиш в аптеката, дрогерията, някои магазини и онлайн, без лекарско предписание.

 

Защо да използваш продукт за интимна хигиена?

 

Вагината се самопочиства, но вулвата, или кожата в интимната област, изисква специална грижа и има своите специфични хигиенни нужди.

Продуктите за интимна хигиена, като емулсията ИнтимоХелп, са създадени с грижа за баланса на вагиналното pH, който от своя страна помага за предотвратяване на сърбеж и бактериални инфекции във вагиналната област. Това подпомага микробиома, като подкрепя добрите бактерии Lactobacillus, важни за интимното здраве. Емулсията ИнтимоХелп е обогатена с полезни пробиотични бактерии, както и с хиалуронова киселина, изключително важна за добрата хидратация и еластичност на кожата. Продуктът съдържа и розова вода – натурално средство с успокояващо действие за кожата в деликатната област.

INTIMOHELP | ИНТИМО ХЕЛП емулсия

Кой може да използва продукт за интимна хигиена?

Всички жени могат да използват гелове, пяни, емулсии и други продукти за интимна хигиена. Особено се препоръчва на тези, които изпитват дразнене, сърбеж, сухота или имат инфекции, често срещани през летния сезон

Винаги е препоръчително е да използваш продукт за измиване, създаден специално за интимната зона, вместо душ гел или сапун.

Трябва ли да съобразя продуктите за интимна хигиена с възрастта си?

Продуктите за интимна хигиена са добра идея на всяка възраст и колкото по-рано започнеш употребата им, толкова по-добре.

За дамите в менопауза се препоръчват продукти с хидратиращи съставки, защото кожата в интимната област става по-суха в този период. Това прави емулсията ИнтимоХелп изключително добър избор за жените в климактериум и менопауза. Формулата с хиалуронова киселина подхранва и овлажнява зоната, а розовата вода в съставките на емулсията има успокояващо действие.

Няма ограничение за употреба на интимно измивно средство по време на бременност.

Как да използваме продуктите за интимна хигиена?

Важно е да избереш деликатна формула с натурални съставки, като емулсията на ИнтимоХелп. Вземи малко количество от продукта в ръката си и го нанеси върху външната част на интимната област по време обичайния си душ, след което изплакни с чиста вода. Подсуши мястото с чиста кърпа. Можеш да използваш интимната емулсия всеки ден, а по време на месечния си цикъл, пътуване или просто, когато имаш нужда от освежаване, използвай мокрите кърпички за интимна хигиена на ИнтимоХелп. 

 

През август всички продукти от серията ИнтимоХелп са с до 15% отстъпка онлайн и в аптеките. За свежо, комфортно и безгрижно лято, не забравяй ИнтимоХелп в багажа!

 

Източници:

  • So-Called ‘Feminine’ Hygiene Is Important for Anyone Who Has a Vagina, healthline.com
  • What is the use of intimate wash: Everything you need to know about an intimate wash, india.com

 

INTIMOHELP | ИНТИМО ХЕЛП вагинални таблетки х 14 вагинални капсули