Продукти
Търси по:

Натурпродукт дари 50 000 лв. в помощ овладяване на ситуацията с COVID-19 в България

Фармацевтичната компания Натурпродукт дари сумата от 50 000 лв. по сметката на Министерството на здравеопазването за подпомагане дейността на лечебните заведения в условия на извънредна ситуация, свързана с COVID-19.

Дарените средства ще се използват за осигуряване на цялостни предпазни комплекти за работещия медицински персонал, за консумативи и апаратура, в това число и респиратори.

„Натурпродукт винаги е била социално ангажирана компания, част от служителите ни са с нас над 25 години, от самото й основаване. През тези години сме преминали през много препятствия и кризи, подкрепяли ли сме се взаимно, като сме заставали и зад множество социални каузи, но никога не се бяхме поставяли пред предизвикателството на настоящата ситуация“, сподели г-н Жечко Калчев – управляващ директор на Натурпродукт.

Светът макар и информиран се оказа неподготвен и е поставен в ситуация на криза, не само здравна, но и емоционална и икономическа, от която можем да излезем, само ако сме осъзнати, отговорни и единни. За нас е важно не просто да правим бизнес, а да развиваме компанията с  отговорност и кауза.

От самото начало екипът ни се включи в доброволчески групи за социалното подпомагане на възрастни хора, като успяхме да предоставим и подходящи продукти от портфолиото на Натурпродукт. Изказваме благодарност към всички наши служители, тези които отговорно работят от домовете си и тези, които с лоялността и готовността си поддържат нормалната си работа, за да може фирмата да продължи да оперира.

Ние вярваме в способността на човечеството да преодолее всеки катаклизъм. Вярваме в капацитета на науката, която може да се справи с пандемията! Вярваме, че обединени ще преминем през трудностите и излезем от кризата по-добри и по-мъдри!

 

Нека перефразираме незабравимия човеколюбец Валери Петров:

Значи така ни се струва

Понякога черен светът.

Хора, недейте тъгува –

Добрите новини са напът!

 

Всеки може да помогне с каквото може, бъдейки социално отговорен към себе си и околните, чрез включване в доброволчески кампании или дарявайки 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС), кампания стартирана от МЗ.

Заедно можем повече!