Продукти
Търси по:

Натурпродукт дари 50 000 лв. в помощ овладяване на ситуацията с COVID-19 в България

Фармацевтичната компания Натурпродукт дари сумата от 50 000 лв. по сметката на Министерството на здравеопазването за подпомагане дейността на лечебните заведения в условия на извънредна ситуация, свързана с COVID-19.

Дарените средства ще се използват за осигуряване на цялостни предпазни комплекти за работещия медицински персонал, за консумативи и апаратура, в това число и респиратори.

„Натурпродукт винаги е била социално ангажирана компания, част от служителите ни са с нас над 25 години, от самото й основаване. През тези години сме преминали през много препятствия и кризи, подкрепяли ли сме се взаимно, като сме заставали и зад множество социални каузи, но никога не се бяхме поставяли пред предизвикателството на настоящата ситуация“, сподели г-н Жечко Калчев – управляващ директор на Натурпродукт.

Светът макар и информиран се оказа неподготвен и е поставен в ситуация на криза, не само здравна, но и емоционална и икономическа, от която можем да излезем, само ако сме осъзнати, отговорни и единни. За нас е важно не просто да правим бизнес, а да развиваме компанията с  отговорност и кауза.

От самото начало екипът ни се включи в доброволчески групи за социалното подпомагане на възрастни хора, като успяхме да предоставим и подходящи продукти от портфолиото на Натурпродукт. Изказваме благодарност към всички наши служители, тези които отговорно работят от домовете си и тези, които с лоялността и готовността си поддържат нормалната си работа, за да може фирмата да продължи да оперира.

Ние вярваме в способността на човечеството да преодолее всеки катаклизъм. Вярваме в капацитета на науката, която може да се справи с пандемията! Вярваме, че обединени ще преминем през трудностите и излезем от кризата по-добри и по-мъдри!

 

Нека перефразираме незабравимия човеколюбец Валери Петров:

Значи така ни се струва

Понякога черен светът.

Хора, недейте тъгува –

Добрите новини са напът!

 

Всеки може да помогне с каквото може, бъдейки социално отговорен към себе си и околните, чрез включване в доброволчески кампании или дарявайки 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС), кампания стартирана от МЗ.

Заедно можем повече! 

Скъпи последователи,

Екипът на НатурПродукт България отправя апел към всички Вас:

Нека заедно бъдем отговорни и дисциплинирани, за да излезем от тази ситуация възможно най-скоро!
Нека спазваме няколко основни правила, при посещение в Аптеката, защото в момент, като този Фармацевтите са едни от най-важните хора за цялото общество и имат нужда от нашите разбиране, грижа и подкрепа. Ето какви съвети дават самите те, а ние ги подкрепяме с две ръце.

➡️ Ограничете посещението в аптеката на възрастни хора. По възможност нека младите, пълнолетни членове на семейството, се включат в осигуряването на медикаментите!
➡️ Посещавайте аптеката само в краен случай!
➡️ В аптеката влизайте само ако вътре има по-малко от 2-ма други посетители!
➡️ При влизане в аптеката носете предпазно средство на устата и носа си. Това не е задължително да бъде медицинска маска, може да бъде и просто шал или самоделно направена такава.
➡️ Бъдете търпеливи, всеки ще бъде обслужен.
➡️ След напускане на аптеката не пипайте очите и носа си преди да измиете ръцете си старателно със сапун в продължение на поне 30 сек!
➡️ Проявете разбиране ако фармацевтите са изморени и ви обслужват бавно. Натоварването върху тях огромно.

Нека бъдем задружни и отговорни към себе си и към хората около нас!
Заедно можем повече!
Да пазим Живота!